A Travellerspoint blog

Julaften

Familien Kirkebø hadde en litt annerledes julekveld i år. Det var nemlig duket for årets juleshow på Nanguang International Kindergarten. Jeg fikk VIP-seat sammen med rektor og alle de viktige på skolen, og jammen fikk ikke hele familien lov til å presse seg ned sammen med meg. Så vi hadde fin utsikt til scenen. Jeg hadde jo allerede sett barna øve, så jeg visste at showet var bra. Og det var det! Bare litt langt kanskje, for det ble litt kaldt å sitte ute i 90 minutter. Konferansierene var fire barn på 5 år, og de introduserte alt på både kinesisk og engelsk. Helt utrolig hva de barna hadde lært seg utenat! Og ikke bare på sitt eget språk, men på skikkelig bra og forståelig engelsk også.

Vi tre utenlandske slapp ikke helt unna, og styrte noen gjetteleker fra scenen. I tillegg sang vi ”Jingle Bells” og ”We Wish You a Merry Christmas”, og det var bare trivelig å stå på scenen. Hele barneskolen så også på showet, så det var mye jubel når vi tre var på scenen. Vi er tross alt ganske poppis her på skolen ☺

Etter barnehageshowet var utfordringen å finne en restaurant som var åpen lenger enn til kl 22, som er standard stengetid her. Vi endte på et sted som heter Montana, en italiensk restaurant hvor det pleier å være mange vestlige. Vi satt og hadde et trivelig måltid, og plutselig kunne vi se Ålesund på tv-skjermene i lokalet! Det var et reiseprogram, og tydeligvis handlet det i dag om Ålesund og Sunnmøre. Etter å ha ledd oss i hjel av den absurde situasjonen med å sitte å se på Sulafjellet på TV fra Kina, tok alle opp mobilene og tok masse bilder av TV-ene. Folk rundt oss må ha lurt på hva som foregikk, haha. Etter middag måtte jeg hjem og legge meg, for 1. juledag er absolutt ingen helligdag i Kina, så jeg begynte som vanlig på jobb kl. 7.45. Ouch.

Ellers har familien akkurat forlatt Foshan og er på vei til Sanya på Hainan Island, der vi skal feire nyttår med litt varmere temperatur enn her i Foshan. Jeg har min siste arbeidsdag i morgen, så bærer det rett til flyplassen og Sanya for meg også. Det blir utrolig rart å dra, denne skolen har tross alt vært livet mitt de siste fire månedene, og nå i det siste har jeg blitt så godt kjent med både barn og lærere. Jeg har lurt mye på om jeg skulle bli igjen et halvår til, men jeg har landet på at det lureste for meg er å dra hjem til Norge. Det hadde vel ikke akkurat blitt lettere å dra om jeg hadde blitt et år heller. Jeg tenkte å skrive litt mer om tankene mine rundt hele halvåret i et senere innlegg.

large_IMG_1652.jpg
De flinke konferansierene!

large_IMG_1642.jpg
Jeg var innom ene klassen min, K1B, før showet begynte. Så skjønne i kostymene sine :)

large_IMG_1666.jpg
Mine yngste elever! Sjarmtrollene :)

large_IMG_1678.jpg
Eventyret om kongen som ikke ville trene

large_IMG_1689.jpg
K1A-klassen min

large_IMG_1692.jpg
K1B-klassen min

large_IMG_1712.jpg
Louisa, Jayne, meg og vår mandarin-lærer Katie som introduserte oss på kinesisk :)

large_IMG_1717.jpg
Mine barnehagebarn gjetter hvilke bokstaver Louisa og Jayne lager

large_IMG_1732.jpg
Jingle Bells!

large_IMG_1745.jpg
Utrolig mye folk!

large_IMG_1749.jpg
Familien :)

large_IMG_1763.jpg
Avslutningsnummeret

Posted by martinemaui 07:23 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Det var et imponerende show, og en fin julaften og opphold i Foshan. En opplevelse som vi vil huske, og som vil være fin å tenke tilbake på. Ut fra kommentarene fra lærene har du tydeligvis gjort en veldig god jobb.

by Peter

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint