A Travellerspoint blog

Pandas

Chengdu Panda Breeding and Research Base

En at dagene i Chengdu dro jeg til Chengdu Panda Breeding and Research Base. Pandaen er jo veldig nært å bli utryddet, og på dette senteret forsker de på hva de kan gjøre for å holde rasen i live. I følge han på senteret der er det mindre enn 2000 ville pandaer igjen, og pandaer fines bare i Kina. Visstnok har rasen Panda vart så lange at den går mot naturlig utryddelse. I tillegg har den utviklet seg fra å være kjøtteter til å bare spise bambus. Og bambus har nesten ingen næring, så det pandaer dam å gjøre er å spise i 10-12 timer og dagen, og hvile resten av tiden. Litt av et liv ☺

I tillegg er jo babyene like små som rotter når de blir født, så mange pandamødre skader babyene sine ret tog slett fordi størrelsesforskjellen på mor og barn er for stor. Å være panda er altså ikke lett! Så på senteret fostrer de frem pandaer så ikke rasen skal dø ut. De kan dessverre ikke slippe fri pandaene etter at de har vært på senteret, men de tar godt vare på dem :)

Det var stilig å se de fem måneder gamle pandaungene. De kunne ikke gå, bare slepe seg langs bakken. Og så lå de ikke i en slags lekegrind, alle i lag. Koslig ☺ Det var også gøy å se de 1,5 år gamle pandaene, de var ute og lekte og herjet!

En koslig dag ☺

-

-

-

On one of my days in Chengdu I went to the Panda Breeding and Research Base. The panda is one of the world’s most threatened animals, so here they make sure that more pandas are being born and grow up.

I loved looking at the panda babies that were only 5 months old; they were too cute! And the 1.5 year old’s when they were playing around outside. They were really cute too!

A nice day ☺

large_panda1.jpg
Eating bamboo with style!

large_panda2.jpg

large_panda3.jpg

large_panda4.jpg
The five months old pandas!

large_panda5.jpg
Have you been this close to a red panda before??

large_panda6.jpg
The guys I went with paid to get their picture taken with one of the pandas. It's expensive, but the money goes to the research!

large_panda7.jpg
Babies out playing

large_panda8.jpg
More red pandas

Posted by martinemaui 08:17 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint