A Travellerspoint blog

Leshan

Hei igjen.

Etter at jeg hadde besteget Mount Emei, så tok jeg bussen i 40 minutter til Leshan. Her leverte jeg bagasjen til oppbevaring, og etter å ha lett litt rundt etter minibank som aksepterte utenlandske kort, tok jeg buss nummer 13 for å dra og se The Giant Buddha.

Som vanlig hadde jeg ikke peiling på når jeg skulle gå av bussen, og det er en ting som har reddet meg hver gang: GPS på mobilen. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort hvis ikke jeg hadde sim-kort med 3G, det hadde ikke gått. Jeg bruker GPS og google maps hele tiden, over alt. Både til å se hvor jeg er og skal, og til å vise taxisjåførene hvor jeg skal. I tillegg er google translate kjekt å ha, og internett generelt for å finne restauranter, steder som er verdt å se osv. Hvordan folk som ikke kan kinesisk klarte å reise rundt i Kina før 3G fantes skjønner jeg ikke. Jeg antar at ingen gjorde det. Uansett. Jeg kom meg av bussen på riktig stopp (yess).

Den store, sittende Buddhaen i Leshan er 71 meter høy, hugget ut i stein og sitter helt inntil elven og ser utover. Jeg leste et sted at en eller annen keiser i et dynasti hadde beordret at den skulle hugges ut, for de trengte hjelp fra høyere makter for å roe ned elven på dette stedet, den var nemlig full av farlige stryk og farlig for båtene. Det tok mange år å hugge den ut den, så keiseren som ville ha den laget døde lenge før den var ferdig. Men når den stod ferdig, så roet faktisk elven seg. Om det var Buddhaen som gjorde det, eller om det var alle steinmassene de hadde fylt ut i elven er ikke godt å si ☺

Buddhaen er virkelig et imponerende syn. Det er verdens største Buddha i stein. Jeg gikk rundt der noen timer før jeg dro tilbake til busstasjonen og tok bussen i to timer tilbake til Chengdu.

-

-

-


My next stop after Emeishan was Leshan, were the Giant Sitting Buddha can b found. The bus from Emeishan was only 40 minutes, and I stored my luggage at the bus station, and took a local bus to the Buddha.

The Buddha is 71 meters tall and really an impressive sight. It’s located right next to the river, where he sits looking out over the rivers and landscape. I read that the reason why it was built, was to calm the rough waters in the river next to it, as it was dangerous for boats to pass here. So some emperor in some dynasty thought they needed help from the Gods. It took a long time to carve it out, so it was finished long after the emperor died. But surprisingly, the river calmed. If it was due to the Buddha or due to all the stone masses that had been dumped in the river is not known ☺

large_Leshan2.jpglarge_Leshan3.jpglarge_Leshan4.jpglarge_1603764F2219AC681760A0730FB362B3.jpg

Posted by martinemaui 08:03 Archived in China

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login