A Travellerspoint blog

August 2013

Graduation

På onsdag hadde vi siste skoledag, med påfølgende graduation-seremoni og fest på kvelden. Vi har nå bestått teoridelen av TEFL-sertifikatet, så nå gjenstår internshipet. Når intershipet også er bestått, mottar vi det endelige TEFL-sertifikatet. TEFL står for Teaching English as a Foreign Language, og når man har dette sertifikatet så kan man jobbe som engelsklærer i store deler av verden, da det er rimelig annerkjent.

I dag er siste kveld i Beijing, for i morgen tidlig kl 11.00 går toget mot Guangdong og Guangzhou. Togturen tar 20 timer, og derfra må jeg videre til Foshan. Vet ikke helt hvordan vi kommer oss den siste biten, antar vi får info om det i morgen.

Snakkes når jeg er trygt plassert i Foshan!

-

-

Wednesdag was last day of training, and in the evening we had our graduation seremony. We have now passed the theory part of the TEFL certificate, which means we only have do to the internship before we get the full certificate. When you have this certificate, you can teach english as a foreign language almost all over the world as it is widely recognized.

Last night in Beijing tonight. Tomorrow at 11 am, my train departs, bound for Guangdong and Guangzhou. From there I also need to get to Foshan.

So next time I'll blog it will be from the south!!

large_grad1.jpg
Jia, Iris, Gisle, Daniela, our teacher John, Christian, Kallie, Ben, Andreas and Anna Lena from my class

large_grad3.jpg
Me, Mailie, Moritz, out teacher John, Leo, Karen, Jonathan and Marcus

large_grad2.jpg
Our teachers Laura and Alex, Rona from TTC and John.

large_grad5.jpg
Me, Mailie and Moritz

Posted by martinemaui 07:07 Archived in China Comments (3)

Teaching Practice: Photos

Som nevnt tidligere, så foregikk uke tre av kursingen vår på en skole, der vi øvde oss på å være lærere. Klassen jeg underviste bestod av 19 gutter som alle var 13 år gamle. Her er noen bilder jeg tok den siste dagen! Disse bildene er fra når Nadia og Marcus underviser klassen.
-

-
As mentioned earlier, in week 3 of training we worked at a school to practice teaching. The class I taught consisted of 19 boys, all 13 years old. Here are some photos from the last day. We were four teacher interns who taught this class, and these photos are from when Marcus and Nadia taught the boys :)

large_IMG_9368.jpg

large_tp1.jpg

large_tp2.jpg

large_tp3.jpg

large_tpclass.jpg
Class photo!

Posted by martinemaui 06:41 Archived in China Comments (0)

I'm moving to Foshan, Guangdong!

På lørdag kl. 16.00 var det en spent gjeng som stod klare i 6. etasje i klasseromsbygget her på BUU. Da ble nemlig listene med plasseringsskolene hengt opp. Det var knyttet stor spenning ikke bare til hvilken landsdel og by man ville ende opp i, men også hvilke alderstrinn man skal undervise for. Jeg hadde i utgangspunktet satt opp Sør-Kina og eldre barn som preferanse, men visste godt at dette ikke var garantert.

Jeg ble veldig glad da jeg så at jeg var plassert i Guangdong-provinsen! Denne provinsen ligger helt sør i Kina, og har et varmt og deilig klima året rundt. Dette var jo litt viktig for meg som kanskje er Norges mest værsyke person :p Noen havnet oppe i Heilongjiang, helt Nordøst i Kina, og jeg hører rykter om 40 minus om vinteren. Enough said. Byen Foshan er ikke så veldig kjent, og såpass liten at den ikke dukker opp på kart over hele Kina. Bor tross alt bare 7 millioner mennesker der (wikipedia). Sånn jeg har forstått det, så smelter byen nesten sammen med den større og mer kjente byen Guangzhou.

Når det gjelder aldersgruppe, så ble jeg litt mer overrasket når jeg så at det stod Kindergarten/Primary School ved siden av navnet mitt. Men etter at det nå har sunket inn, så tror jeg det blir veldig kjekt! Slipper i hvert fall å bekymre meg for gramatikk-undervisning, hehe :) I utgangspunktet kan jeg da få barn i alderen 2-12 år, sannsynligvis blir det klasser i forskjellige aldre. Jeg skal jobbe på samme skole som en britisk jente som heter Louisa, og det er jeg veldig fornøyd med. I tillegg kommer det en til utenlandsk engelsklærer dit, som enten har tatt internettkurs eller som allerede har undervist et semester, og som derfor ikke har vært med på kursingen her i Beijing. Utenom oss tre er det også 7 (?) andre i samme by, som skal jobbe på to andre skoler.

Så nå gleder jeg meg til å dra sørover! Det snakkes om en 27-timers togtur. Jaja, får i hvert fall sett mye av Kina!! :) Vi blir sendt avgårde litt ulike dager, men 1. september er offisiell departure date.

large_Foshan_on_China_map.png
Foshan ligger der X-en er, vest for Guangzhou.

large_Guangdong_map.jpg
Kart over provinsen Guangdong

-

-

-

It was an excited group of people that stood and waited for the lists to be hung up at the 6th floor here at BUU on Saturday. The lists contained information about where we would live for the next 4.5 months, and in addition to that it said what age group we would teach. I had put of a wish for South of China and older kids, but knew that there was no guarantee.

I was really happy when I saw that I had been placed in the Guangdong province far south in China! Being a Norwegian, it is luxury to live in a warm climate for this half year :) The city where I am going to is called Foshan, and it is located just southwest of the more known city Guangzhou. Foshan has about 7 Million people, and is considered a rather small city. It looks really nice, so I'm excited to get there now!!

When it comes to age group, I am going to teach kindergarten and/or primary school. This basically means I could teach children in all ages from 2-12. Will get the details when we arrive at the school. In addition to myself, two other foreign people will teach English at the same school. One is Louisa, a sweet British girl who has also done training here in Beijing. The other person has either done training online, or has already been in China and taught for a semester, so we will see who that is when we get to the school.

I'm really excited to go south now! The 27-hour train ride should be fun :) 1st of September is the official departure date.

Posted by martinemaui 07:35 Archived in China Comments (1)

Teaching Practice has started!

Hei igjen!

Bloggingen startet i et forrykende tempo, og så sa det plutselig stopp. Grunnen til det? Jo, jeg har nemlig alt for mange bilder jeg vil laste opp fra da vi var på den kinesiske mur, for jeg har så mange fine! Men det tar så utrolig lang tid å laste opp bilder. Type en halvtime per bilde. Så jeg trenger litt hjelp fra en supersnill Alex i Norge til å laste opp bilder for meg. Det går mye fortere at jeg sender de til han og så laster han de opp i blogg-bildealbumet. Takk Alex :*

Innlegget fra muren kommer snart!

Men i dag vil jeg fortelle litt fra første dag av teaching practice.

Før helgen en gang ble vi delt i grupper på fire, og vi fire har da ansvaret for hver vår klasse denne uken. De vil ikke gi oss helt skrekken, så vi har ansvaret for undervisningen i en halvtime hver, mens de andre tre sitter bakerst og observerer. Min gruppe består av Jenny og Nadia fra England, Marcus fra Sverige, samt meg selv. Vi hadde fått vite at i snitt får vi 14 stykker i klassen, og vi visste at vår klasse ville være 13-14 år. Vi ble en smule overrasket da vi kom til skolen i dag tidlig og det viste seg at vår klasse bestod av 19 gutter! Og null jenter. Så da var det bare å stålsette seg og ta utfordringen på strak arm.

Det gikk egentlig veldig bra, men vi hadde lagt lista litt høyt; de forstod litt mindre enn vi trodde. Dette gjorde at stort sett ingen skjønte hva de skulle gjøre, så vi måtte alltid gå rundt å sette i gang to og to. Da var 30 minutter plutselig veldig kort tid! Så vi justerer nivået ned et par hakk til i morgen. Ellers var det åpenbart en utfordring å få 19 gutter til å være stille samtidig! Så det var fire slitne lærer-debutanter som var tilbake her på campus etter lunsj. Og da var det bare å begynne og planlegge morgendagen :)

Jeg kan fortelle om en ting til!

På søndag gjorde vi nemlig noe gøy. Vi var på KTV, eller et karaokeutested om man kan kalle det det. Vi møtte opp i lobbyen her vi bor, og skulle gå til dette stedet. VI så for oss noe litt halvshabby karaoke-bar-lignende, så alle ble temmelig overrasket når stedet så ut som et 5-stjerners hotell! Vi hadde fire store karaoke-rom til disposisjon (vi var vel en 70 stykker), så da var det bare å finne et rom og slå seg ned. Rommet bestod av en gedigen skinnsofa, glassbord, en flatskjerm hvor karaoken utførtes, og fire trådløse mikrofoner. Noen av de yngre hadde vorset, så de begynte "syngingen" med en gang, mens vi andre lot oss underholde mens vi tok oss et par pils. Alle sang masse i løpet av kvelden, selv de mest sjenerte, og jeg tror alle syntes det var sykt kult! Haha, det der må jeg nødt til å prøve flere ganger, det var helt absurd :)

Ellers har det vært veldig mye å gjøre på kurset i det siste, masse innleveringer og forberedelser til teaching practice. Lørdag og søndag har vi fri, så jeg har snakket litt med noen andre om å dra til Xi'an, en by litt mer i innlandet, for å se Terracotta-krigerne (en av tingene man må se i Kina, særlig om man er her lenge). Det er sånn 1183 km eller noe, avstanden Oslo-Bodø, men det går visst høyhastighetstog, så vi må bare få bekreftet at det fortsatt er ledige billetter. Hadde vært gøy i hvert fall, satser på det går i orden :)

large_1157590_10..344718418_n.jpg

large_267341_101..899580751_n.jpg

large_1186048_10..804407906_n.jpg

-

-

-

Hi again!

I haven't blogged in a while, bacause the next thing I was going to blog about was the Great Wall, and I have too many pictures I want to upload! And it takes me like half an hour to upload pictures, so that's kind of demotivating. Luckily, Alex is being superkind and uploads some from Norway for me :*

Today was the first day of teaching practice! It went pretty well, even though our class consisted of 19 boys, all 13 years old! It was a little bit more wild than we expected. Some of the activities we had prepared were a little bit too difficult for them, so we'll make it a bit easier tomorrow. There are four of us who are responsible for the class for two hours - 30 minutes each. So when we are not teaching, we sit in the back and observe. We were all so tired when we were done! After lunch it was time to start preparing tomorrow's lesson. We have teaching practice until Friday afternoon.

On Sunday, we did simething fun, we went to do KTV! It's basically karaoke gone pro. The place was so fancy, and we had a lot of fun! Since we were about 70 people we had four rooms where we could be, so it was fun to walk a bit between the karaoke rooms and be with different people :) I think everyone enjoyed themselves, and everyone were singing :)

Posted by martinemaui 05:02 Archived in China Comments (0)

Olympic Park

Hei igjen!

I dag sluttet vi litt tidligere på skolen, så da gikk jeg meg en tur til Olympiaparken der det var OL i 2008. Det ligger bare en halvtimes gåtur herfra. Den mest kjente bygningen fra Beijing OL er Bird's Nest, som de fleste bildene er fra. Jeg var litt kjendis i dag også, så jeg la ved noen bilder av meg selv med fans.

large_1097573_10..6_9142658_n.jpg
Bird's Nest Stadion

large_972395_101..962275288_n.jpglarge_911527_101..991672745_n.jpglarge_1080790_10..549986750_n.jpglarge_1082658_10..746107180_n.jpglarge_1080464_10..954641903_n.jpglarge_1079235_10..232664869_n.jpglarge_1080593_10..057017213_n.jpglarge_992287_101..249132220_n.jpg
Meg og fan 1

large_1148369_10..474104386_n.jpg
Meg og fans 2

large_912483_101.._38719695_n.jpg
Måtte ta med et bilde av IBM-bygningen til slutt… Den er så kul! Den har til og med en storskjerm på seg :)

-

-

-

Hi!

I went to the Olympic Park here in Beijing today, where the Olympics took place in 2008. It is just a 30 minute walk away from where we live. I also met some fans as usual :) Enjoy the pictures!

Posted by martinemaui 06:23 Archived in China Tagged olympic_park_beijing Comments (3)

(Entries 1 - 5 of 10) Page [1] 2 » Next