A Travellerspoint blog

August 2014

Xi'an: Min endestasjon

January 2014

Nå har det hengt over meg i nesten syv måneder at jeg ikke har blogget fra siste stopp i Kina, så her kommer et veldig forsinket innlegg om mine dager i Xi’an. For jeg kom meg faktisk videre fra Chengdu til slutt, til tross for utsolgte tog.

I Kina opplevde jeg ofte at folk svarer bare på akkurat det du spør om, uten å gi tilleggsopplysninger selv om de skulle være aldri så relevante. Så da jeg spurte i hostellresepsjonen om det var ledige tog til Xi’an kunne de igjen bare bekrefte at alt var utsolgt. Jeg forhørte meg om tog til hundre andre steder, men like utsolgt. Flaks for meg, så tenkte jeg litt høyt og sa noe sånt som ”I wish there was a bus..”, og plutselig sa damen at hun kunne sjekke om det var bussbilletter ledige. Og jippi! Det var det. For å gjøre en lang historie kort, så kom jeg meg på bussen neste morgen.

Bussturen var noe sånt som 12 timer, og veien var jo ganske interessant. De hadde bare smelt opp en svær motorvei på påler, slik at den gikk over alle småstedene og elvene og dalene og alt annet som befinner seg mellom Chengdu og Xi’an. Så bortsett fra at jeg var litt redd for at vi skulle falle av veien og stupe 100 meter rett ned, så gikk turen ganske bra. At folk røyket på bussen og at stedet vi hadde lunsjstopp på (ett eneste stopp på 12 timer ja) så ut som en søppelfylling er andre ting som gjorde inntrykk.

I Xi’an var jeg skikkelig heldig med både hostell og folk på hostellet. Allerede første kvelden ble jeg kjent med en gruppe briter, noen jobbet som engelsklærere, andre var på reise. Disse skulle også være i Xi’an noen dager, og vi hadde det festlig sammen med gode samtaler og mye fussball (sånn bord-fotball-spill). Jeg spilte faktisk ganske mye fussball på puben på utveksling i Praha, så jeg har blitt ganske god, haha. Høydepunktene var a) da jeg alene vant mot to gutter og b) da jeg og Jono, en av de britiske guttene, vant mot to eplekjekke gutter fra Australia som var helt sikre på at vi ville være en lett match.

Xi’an er en by full av gammel kinesisk historie, og høydepunktet var selvfølgelig å se utgravningen av Terracotta-krigerne som ligger rett utenfor byen. Det andre høydepunktet var å gå rundt hele bymuren som er 13,7 km lang. Fin tur på en kald, men solrik dag.

large_terracotta_1.jpg
Terracotta army

large_terracotta_hall_2.jpg

large_terracotta_hall.jpg

large_terracotta_2.jpg

large_terracotta_3.jpg

large_utgravning_terracotta.jpg
Imponerende at de greier å sette sammen alle de små bitene de finner!

large_bymur_1.jpg
City wall in Xi'an

large_bymur_2.jpg
City wall

large_bymur_3.jpg
City wall

large_bymur_lang.jpg
13.7 km long

large_togstasjon_crowd.jpg
View from city wall down on the crowd outside Xi'an train station

Det siste jeg brukte mye tid på i Xi’an var å planlegge reisen videre. Jeg skulle egentlig til Japan og Sør-Korea, men etter flere budsjettrunder og diskusjoner med meg selv valgte jeg å droppe det. Jeg syntes rett og slett det var for kaldt til at det var verdt det. Når man bare gjør utendørs sightseeing hver dag og temperaturen ligger rundt null blir man lei av å fryse i lengden.

Jeg bestilte meg et fly til Shanghai litt uten noen plan videre morgenen torsdag 23. januar. Visumet mitt gikk ut mandagen etter, så jeg måtte forlate Kina veldig snart. Jeg sjekket muligheten for å dra til Hong Kong og Thailand, men alt var krisedyrt på grunn av kinesisk fellesferie. Så da jeg snakket med Qatar Airways og fant ut at jeg kunne fly hjem til Norge samme kveld for en billig penge så takket jeg ja. Og plutselig var reisen over.

large_vestland.jpg
Jeg kom hjem til nydelig vintervær i Ålesund i Januar // I came home to beautiful winter weather in Ålesund in January

Posted by martinemaui 08:30 Archived in China Comments (0)

(Entries 1 - 1 of 1) Page [1]