A Travellerspoint blog

December 2013

Julaften

Familien Kirkebø hadde en litt annerledes julekveld i år. Det var nemlig duket for årets juleshow på Nanguang International Kindergarten. Jeg fikk VIP-seat sammen med rektor og alle de viktige på skolen, og jammen fikk ikke hele familien lov til å presse seg ned sammen med meg. Så vi hadde fin utsikt til scenen. Jeg hadde jo allerede sett barna øve, så jeg visste at showet var bra. Og det var det! Bare litt langt kanskje, for det ble litt kaldt å sitte ute i 90 minutter. Konferansierene var fire barn på 5 år, og de introduserte alt på både kinesisk og engelsk. Helt utrolig hva de barna hadde lært seg utenat! Og ikke bare på sitt eget språk, men på skikkelig bra og forståelig engelsk også.

Vi tre utenlandske slapp ikke helt unna, og styrte noen gjetteleker fra scenen. I tillegg sang vi ”Jingle Bells” og ”We Wish You a Merry Christmas”, og det var bare trivelig å stå på scenen. Hele barneskolen så også på showet, så det var mye jubel når vi tre var på scenen. Vi er tross alt ganske poppis her på skolen ☺

Etter barnehageshowet var utfordringen å finne en restaurant som var åpen lenger enn til kl 22, som er standard stengetid her. Vi endte på et sted som heter Montana, en italiensk restaurant hvor det pleier å være mange vestlige. Vi satt og hadde et trivelig måltid, og plutselig kunne vi se Ålesund på tv-skjermene i lokalet! Det var et reiseprogram, og tydeligvis handlet det i dag om Ålesund og Sunnmøre. Etter å ha ledd oss i hjel av den absurde situasjonen med å sitte å se på Sulafjellet på TV fra Kina, tok alle opp mobilene og tok masse bilder av TV-ene. Folk rundt oss må ha lurt på hva som foregikk, haha. Etter middag måtte jeg hjem og legge meg, for 1. juledag er absolutt ingen helligdag i Kina, så jeg begynte som vanlig på jobb kl. 7.45. Ouch.

Ellers har familien akkurat forlatt Foshan og er på vei til Sanya på Hainan Island, der vi skal feire nyttår med litt varmere temperatur enn her i Foshan. Jeg har min siste arbeidsdag i morgen, så bærer det rett til flyplassen og Sanya for meg også. Det blir utrolig rart å dra, denne skolen har tross alt vært livet mitt de siste fire månedene, og nå i det siste har jeg blitt så godt kjent med både barn og lærere. Jeg har lurt mye på om jeg skulle bli igjen et halvår til, men jeg har landet på at det lureste for meg er å dra hjem til Norge. Det hadde vel ikke akkurat blitt lettere å dra om jeg hadde blitt et år heller. Jeg tenkte å skrive litt mer om tankene mine rundt hele halvåret i et senere innlegg.

large_IMG_1652.jpg
De flinke konferansierene!

large_IMG_1642.jpg
Jeg var innom ene klassen min, K1B, før showet begynte. Så skjønne i kostymene sine :)

large_IMG_1666.jpg
Mine yngste elever! Sjarmtrollene :)

large_IMG_1678.jpg
Eventyret om kongen som ikke ville trene

large_IMG_1689.jpg
K1A-klassen min

large_IMG_1692.jpg
K1B-klassen min

large_IMG_1712.jpg
Louisa, Jayne, meg og vår mandarin-lærer Katie som introduserte oss på kinesisk :)

large_IMG_1717.jpg
Mine barnehagebarn gjetter hvilke bokstaver Louisa og Jayne lager

large_IMG_1732.jpg
Jingle Bells!

large_IMG_1745.jpg
Utrolig mye folk!

large_IMG_1749.jpg
Familien :)

large_IMG_1763.jpg
Avslutningsnummeret

Posted by martinemaui 07:23 Archived in China Comments (1)

Sports Day and Final Tests

Hei igjen!

Mens jeg er på kontoret og det gikk ganske fort å laste opp bilder, så skriver jeg bare et innlegg til med en gang ☺

I går var det duket for sportsdelen av Sports Day her på skolen. Tidligere hadde vi jo bare åpningsseremonien. Barna konkurrerte i mange ulike idretter, som 60 meter, 100 meter, stafett, hoppetau, kulekast, lengde- og høydehopp og noen til. Noen av barnehageklassene mine var også ute for å se på, så jeg stod sammen med dem og heiet på dem som løp. Læreren var veldig ivrig etter å ta bilder med kameraet mitt, så jeg fikk noen koselige bilder av meg sammen med barna ☺

Etter å ha gått rundt ute en stund gikk jeg til barnehagen for å se hva babyklassen min drev på med. De satt bare og bygde klosser og ventet vel egentlig på å bli hentet, og siden de hadde det så koselig så bare ble jeg der oppe en times tid ☺ En ting er sikkert, man trenger ikke samme språk for å kunne leke i lag ☺ De er så skjønne, de minste elevene mine, jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å dra fra de!

Ellers har det blitt MYE kaldere i Foshan de siste to ukene. Rommet mitt holder en temperatur på noe jeg antar er rundt 10-13 grader. Jeg sover med uendelig mye klær og lue, og tre dyner. Likevel er jeg kald. Nå unngår jeg å være på rommet mitt, så jeg sitter på kontoret så lenge jeg kan, og drar rett på restaurant for å spise middag etterpå, sånn at jeg slipper å være der. Mye varmere på kontoret selv om jeg sitter med fire lag klær, jakke, skjerf, lue og et fleecepledd rundt kroppen her også. Brrrrr. Jeg savner isolerte hus og mulighet for oppvarming! I tillegg er det akkurat som om varmtvannet ikke blir like varmt lenger! Det er helt forferdelig smertefullt å dusje på et bad som holder samme temperatur som ute (6 grader om morgenen!) i en vanntemperatur som jeg vil beskrive som lunken. Jeg har tenkt å prøve å dusje på treningssentret i helgen og se om det er bedre der!

På tirsdag fikk jeg forresten vite at jeg må ha muntlig prøve med alle barneskoleelevene mine. Det er 268 elever som skal testes, og min siste dag her er 30. desember. Etter å ha kommet over følelsen av håpløshet av å få vite om dette ni arbeidsdager før semesterslutt, var det bare å lage prøven og sette i gang. Ved å teste 4 elever i gangen, og bruke cirka 6 minutter på hver gruppe, klarte jeg å komme gjennom 16 elever på 30 minutter i sted. Det er begrenset hvor mye fortere den kan gå, alle fire skal nemlig testes i lesing, rollespill av virkelighetssituasjon, bildebeskrivelse og svare på dagligdagse spørsmål på denne tiden.

Men det skal vel gå, det må jo gå. Likevel litt kjedelig å måtte bruke den siste uken på å sitte ute på gangen og ha muntlig prøve med fire og fire, uken da vi bare hadde tenkt å gjøre morsomme juleaktiviteter. God jul liksom.

large_IMG_1463.jpglarge_IMG_1472.jpglarge_IMG_1495.jpglarge_IMG_1498.jpglarge_IMG_1500.jpglarge_IMG_1501.jpglarge_IMG_1512.jpglarge_IMG_1513.jpglarge_IMG_1514.jpglarge_IMG_1516.jpglarge_IMG_1523.jpglarge_IMG_1526.jpglarge_97F2291B2219AC6817E2105248258A1E.jpglarge_IMG_1568.jpg

Posted by martinemaui 02:17 Archived in China Comments (0)

Shanghai

Hei!

I helgen var jeg og Alex på tur til Shanghai. Jeg hadde tatt meg fri torsdag og fredag, og flyttet alle klassene mine disse dagene. Vi dro sent onsdag kveld, sånn at vi skulle ha hele torsdagen også.

Torsdag og fredag hadde vi to fine dager. Vi dro til Yuyuan Garden som er en slags park, vi dro til The Bund for å se Shanghais berømte skyline, og vi tittet litt rundt i handlegaten. Fredag kveld møtte vi en kompis av meg, Kevin, som bor i Shanghai. Han tok masteren sin på NHH, men han er fra Kina, så han jobber der. Det var veldig kjekt å se han igjen, og han ville bli med oss til kunstdistriktet på lørdagen. Kunstdistriktet er masse gamle fabrikkbygninger som er bygget om til gallerier, der det er gratis å gå inn og se. Veldig stilig sted.

Etter at vi hadde vært i kunstdistriktet på lørdag begynte jeg å føle meg dårlig, så jeg bestemte meg for å dra hjem til hotellet mens Alex og Kevin dro til The Bund for å se skylinen når det var mørkt. Jeg ble bare dårligere og dårligere, og begynte å kaste opp så mye som jeg aldri har gjort før. Etter å ha vært ekstremt dårlig hele natten og nesten ikke ha sovet fordi jeg hadde så sterke febersmerter, måtte vi bare dra på sykehuset på søndagen. Vi skulle egentlig fly hjem til Guangzhou denne dagen, men jeg var overhode ikke i stand til å fly. Vi snakket med forsikringsselskapet og fikk vite hvilke sykehus vi kunne dra til. Jeg var så syk at jeg trodde nesten ikke jeg klarte å sitte i en taxi hele veien til sykehuset, men vi måtte bare prøve. Det gikk heldigvis greit å komme seg dit. Etter å ha blitt kastet fra klinikk til klinikk og ventet en ekstremt lang halvtime på bekreftelse fra forsikringsselskapet fikk jeg endelig snakke med en lege. De bestemte seg kjapt for at jeg måtte ha IV-drypp og også en seng å ligge i. Jeg hadde høy feber og var veldig dehydrert, så de ville ha meg til overvåkning resten av dagen. Etter noen timer med sårt trengt søvn og med litt medisiner i blodet begynte heldigvis feberen å gå ned, så de sa at jeg kunne dra hjem til hotellet utpå kvelden.

Flyet hjem mistet vi altså, så vi bestilte nytt fly hjem mandag ettermiddag. Jeg var så svak at jeg ikke klarte å bære min egen håndbagasje, så heldigvis var Alex der så han kunne hjelpe meg. Det var en ekstrem lettelse å komme tilbake til hotellet i Foshan etter syv timer på reise og en flytur med altfor mye turbulens (jeg er jo så forbannet redd for å fly for tiden).

I dag er det fredag, og jeg føler meg heldigvis mye bedre. Tar fortsatt en del medisiner, så satser på at jeg er helt frisk og fin over helgen! Da kommer jo hele familien min på besøk, for plutselig er det jul!

Håper alle hjemme har en fin førjulstid ☺

large_IMG_1175.jpglarge_IMG_1176.jpglarge_IMG_1184.jpglarge_IMG_1185.jpglarge_IMG_1188.jpglarge_IMG_1192.jpglarge_IMG_1198.jpglarge_IMG_1200.jpglarge_IMG_1214.jpglarge_IMG_1226.jpglarge_IMG_1244.jpglarge_IMG_1246.jpglarge_IMG_1288.jpglarge_IMG_1303.jpglarge_98FC20742219AC6817585AEE4A30C4B6.jpglarge_IMG_1323.jpglarge_IMG_1330.jpglarge_IMG_1333.jpglarge_IMG_1347.jpglarge_IMG_1351.jpglarge_IMG_1356.jpglarge_IMG_1362.jpglarge_IMG_1372.jpglarge_IMG_1392.jpg

Posted by martinemaui 01:15 Archived in China Comments (2)

Canton Tower

Hei igjen!

Tro det eller ei, jeg har faktisk forsøkt å blogge flere ganger siden sist, men java har gjort sånn at jeg ikke har fått lastet opp bilder. Løste det nå ved å laste ned ny nettleser. Skal ikke være lett alltid.

På lørdag dro Alex og jeg til Guangzhou for å besøke Canton Tower. Dette tårnet er et 600 meter høyt tårn som stod ferdig til da Guangzhou arrangerte Asian Games i 2010. Fra 2010 til 2011 hadde det faktisk tittelen som verdens høyeste tårn. Fortsatt er det den høyeste strukturen i Kina og den fjerde høyeste frittstående strukturen i verden. Vi var oppe på taket, som ligger 450 meter over bakken. Hadde det ikke vært for smogen og tårnstrukturen så hadde det vært nydelig utsikt ☺ Men vi så ganske mye altså.

Tårnet innehar en del morsomme verdensrekorder, som verdens høyeste thrill ride (de har en sånn sky drop oppå der, som riktignok bare har et fall på 35 meter) og verdens høyeste utendørs utkikksdekk (?) på 488 meter, et stykke oppe på antennen. Det innehar også rekorden for verdens høyeste horisontale pariserhjul. Alle disse tingene kostet en hel norsk formue å prøve ut, så vi holdt oss på det normale utsiktsdekket.

Inne i tårnet på 432 meter var det også et glassgulv man kunne stå på og se rett ned på bakken. Moro ☺

Etter at vi hadde vært i tårnet dro vi rett over elven og tok en titt på operahuset og arenaen for åpningsseremonien til Asian Games 2010. Alt er veldig nytt og fint i dette området av Guangzhou.

I dag er det tirsdag, og i morgen kveld flyr vi til Shanghai for en langhelg. Jeg har flyttet rundt på alle klassene mine for å få fri i to dager fra jobb, så det gikk heldigvis bra. Forurensningen i Shanghai har vært helt krise i det siste, men det ser ut til at det har bedret seg litt heldigvis. Ikke noe kjekt å være på storbyferie hvis man ikke kan se lenger enn sin egen nesetipp på grunn av smog!

large_IMG_1015.jpg

large_IMG_1049.jpg

large_IMG_1027.jpg

large_IMG_1069.jpg

large_IMG_1079.jpg

large_IMG_1088.jpg

large_IMG_1096.jpg
Verdens høyeste thrill ride

large_IMG_1101.jpg

large_IMG_1110.jpg
Operaen i Guangzhou

large_IMG_1106.jpg
Noen som tok brudebilder på glassgulvet

large_IMG_1113.jpg

large_IMG_1120.jpg

large_IMG_1126.jpg
432 meter rett ned

large_IMG_1131.jpg
Operaen i forgrunnen

large_IMG_1142.jpg

large_IMG_1148.jpg
Canton Tower ligger rett over elven for åpningsseremoniarenaen fra Asian Games 2010

large_IMG_1143.jpg

large_9FE002A82219AC68175FCE3E6D0F1E25.jpg
Canton Tower at night

Posted by martinemaui 05:53 Archived in China Comments (2)

Welcome Ceremony for Sports Day

Hei!

Plutselig var det helg igjen. Jeg har egentlig hatt ambisjoner om å blogge litt oftere, men det har visst ikke blitt. Får se om det blir bedre fra nå av. Kanskje.

På fredag skjedde det noe artig på skolen! Det var klart for åpningsseremoni i anledning Sports Day, og alle elevene skulle opptre. Selve Sports Day skjer i form av ulike sportskonkurranser den kommende uken så vidt jeg har forstått. Foreldrene var invitert, og elevene har øvd flere ganger i uken siden begynnelsen av oktober. Jeg har jo sett en del på når de har øvd, så jeg visste at dette kom til å gå bra. Når jeg i tillegg stod og så på hele generalprøven på torsdag, så gledet jeg meg sånn til å se showet når alle hadde på kostymer og tilskuerplassene var fylt opp!

Åpningsseremonien begynte med at alle klassene kom marsjerende inn én etter én, mens de ble introdusert både på kinesisk og engelsk av noen heldig utplukkede 5. klassinger. 6. klassene kom først, deretter 5. klasse, og sånn gikk det nedover. Barnehagen var også med på showet, så aller sist kom skjønningene mine fra 1. klasse barnehage. Når alle hadde marsjert inn ble det kinesiske flagget heist til nasjonalsangen, og etter flaggheising satte showet i gang. Showet bestod av ulike koreografier linket til kinesisk kultur, og alt ble introdusert og forklart i mikrofon av de flinke 5. klassingene. Alle var helt utrolig flinke, og man kunne lett se at de hadde øvd mye. Det må jo være utrolig bra for samholdet på skolen å få til et slikt show. Alle foreldrene var imponerte, og løp rundt over alt for å ta bilder av sitt barn. Jeg var minst like imponert, og heldig som jeg var hadde jeg fått VIP-plass sammen med rektor, prorektor og de to andre utenlandske engelsklærerne! Så vi hadde den beste utsikten, selv om en del overivrige foreldre stod rett foran oss, og måtte husjes bort eller ned på kne ☺

Hele arrangementet varte i litt under to timer, og jeg kunne gjerne sett på lenger. Selv om jeg ikke hadde noe som helst med selve arrangementet å gjøre ble jeg utrolig stolt av alle elevene og skolen som klarte å stelle i stand dette. Den desidert beste dagen på jobb til nå! ☺

Kos dere med tidenes bildedryss ☺

Ellers har det blitt MYE kaldere i det siste. Nå er det 11-12 grader hver natt, og det er egentlig bare fra kl 12-17 at det er varmt. Denne temperatur-droppen har også resultert i at rommet mitt har vært iskaldt. Sikkert rundt 15 grader. Så jeg har sovet i tights og joggebukse, og med tre lag på overkroppen. Likevel ble hodet mitt, som dessverre må stikke over dynen pga pusting, kjempekaldt i løpet av natten. Brrrrrrr. Jeg har derfor fylt ettermiddagene mine med å trene på treningssenteret og å spise middag på varme restauranter. Men nå har heldigvis Alex kommet på besøk, så nå har vi flyttet på hotell ☺ Her er det godt og varmt! Utrolig deilig å slippe og fryse sånn.

-

-

-

Hi!

Friday was a fun day in school. All the students participated in a show that was a Welcome Ceremony for Sports Day. Sports Day itself is coming up this week, but apparently the welcome ceremony was the most important thing. The kids have been practicing their routines since the beginning of October and they did so well! All the kids, from 1st year kindergarten (my cute little students) to 6th grade primary participated. Some kids from 5th grade guided us through the show with explaining the meaning of each performance in a microphone. A lot of parents came to watch, and I think everyone were equally impressed! This was definitely the best day this far in the school year. Us foreign teachers even got VIP seats next to the school principal! ☺

Enjoy the photos from the show.

large_IMG_0797.jpglarge_IMG_0805.jpglarge_IMG_0807.jpglarge_IMG_0829.jpglarge_IMG_0842.jpglarge_IMG_0845.jpglarge_IMG_0850.jpglarge_IMG_0893.jpglarge_IMG_0836.jpglarge_IMG_0858.jpglarge_IMG_0874.jpglarge_IMG_0884.jpglarge_IMG_0892.jpglarge_IMG_0898.jpglarge_IMG_0901.jpglarge_IMG_0907.jpglarge_IMG_0906.jpglarge_IMG_0924.jpglarge_IMG_0928.jpglarge_IMG_0935.jpglarge_IMG_0939.jpg
The teachers from kindergarten also performed

large_IMG_0941.jpglarge_IMG_0947.jpglarge_IMG_0958.jpglarge_IMG_0964.jpglarge_IMG_0979.jpglarge_IMG_0990.jpglarge_IMG_0998.jpglarge_IMG_1003.jpg
Students from my K1A class

large_IMG_1004.jpg
Two of my kindergarten students :)

Posted by martinemaui 07:29 Archived in China Comments (1)

(Entries 1 - 5 of 5) Page [1]