A Travellerspoint blog

The First School Week in Beijing

Hei igjen!

Først av alt: Subscribe gjerne på bloggen min! Da får du en mail hver gang jeg legger ut et nytt innlegg. Du finner subscribe i menyen til høyre.

Jeg har hatt store problemer med å komme inn på bloggen i det siste. Beijing-området har tydeligvis trappet opp internett-sensuren. Ikke har jeg klart å koble til VPN heller. Irriterende! Men nå virker det i hvert fall foreløpig.

Vi har litt rar skoleuke nå i august, noe som gjør at det i dag er "fredag", så i morgen begynner helgen. Vi har hatt en dag med orienteringsmøter og fire skoledager til nå. På skolen sitter vi i et klasserom og lærer hvordan vi skal lære bort engelsk. Dette er åpenbart veldig nødvendig kunnskap, siden vi plutselig har ansvar for våre egne klasser om fire uker. Allerede om to uker skal vi ha praksis, der vi får øve oss på å undervise i en kinesisk barneskoleklasse et sted i nærheten. Vi lærer alt mulig, fra hvordan man skal få en klasse med 50 elever til å sitte stille, til grammatikk, ordklasser og hvordan man forklarer en aktivitet på enkel engelsk. Jeg gleder meg egentlig ganske mye til å begynne å undervise nå, selv om det åpenbart kommer til å være skremmende i begynnelsen.

I går begynte vi også å lære mandarin (også kjent som kinesisk), og jeg har allerede lært å si et par setninger. Undervisningen fokuserer mest på muntlig mandarin, og det er jeg fornøyd med siden det hadde vært håpløst å prøve og lære seg tegnene på bare seks måneder. Av det muntlige tror jeg man kan lære ganske mye faktisk, i hvert fall hvis man er flink til å bruke det man lærer. Jeg kommer i hvert fall til å jobbe hardt med mandarin fremover for jeg har lyst til å si når jeg kommer hjem at jeg faktisk kan en del :)

På kveldstid kan vi gjøre akkurat det vi vil, og da er det veldig greit å ta subway rundt omkring i byen. På lørdag dro Daniela fra Tyskland og jeg ned til Tiananmen Square, eller den himmelske freds plass, for å se oss rundt. Vi hadde ikke billetter til den forbudte by, men vi fikk sett en del likevel. Det var utrolig masse mennesker ute, alle så egentlig ut som kinesiske turister, og alle gikk med paraplyer, siden det var sol og blå himmel (kinesere vil gjerne ha hvit hud).

large_IMG_0649.jpg

large_IMG_8750.jpg

Søndag ettermiddag var det arrangert tur til Wangfujing Night Market for alle som ville. Dette er et sted hvor man kan kjøpe og spise uvanlige ting som for eksempel skorpioner, kakkerlakker, alle slags edderkopper, slanger, sjøstjerner, sjøhester og mye mer. Det var faktisk ganske mange som smakte på de ulike krypene! Standardsvaret på hva det smakte var: ”It tastes like chicken”. Jeg smakte dessverre ikke på noe. Fristet ikke..

large_IMG_8786.jpg

large_IMG_8784.jpg
large_IMG_8793.jpg

large_IMG_8801.jpg

large_IMG_8804.jpg

Mens vi var der begynte det plutselig å regne mer og mer, og så begynte det å lyne og tordne, og plutselig begynte vannstanden på bakken å stige ganske mange centimeter. Da dro vi hjemover, og mer gjennomvåt gjeng skal man lete lenge etter. De hvite conversene mine måtte dusjes når vi kom hjem, da de var fulle av skorpionrester, gatestøv og møkk. Frister ikke helt å bruke de enda. Heldigvis kan man få nye for 50 kroner her.

large_IMG_0659.jpg

I går, som altså da var på mandag, dro jeg til ”the silk market” sammen med noen av de andre. Det er et stort marked der de selger alle mulige uekte varer, som nikesko, converse, mulberry, ralph lauren osv. Mye av det er sykt gode varer selv om det er fake. Visstnok er noe av det som selges enten stjålet fra fabrikker som produserer de ekte varene, eller materialene er stjålet og de er produsert et annet sted. Jeg kjøpte bare noen flip flops og en lommebok, men drar nok ned igjen før jeg forlater Beijing.

large_IMG_0672.jpg

Sånn, det var min uke!

I morgen er det tur til The Summer Palace, og torsdag er det fridag.

Husk å subscribe på bloggen! :)

-

-

-

For my English-speaking friends:

I will translate it tomorrow! I lack patience due to Internet problems.

Posted by martinemaui 00:20 Archived in China Tagged rain market china scorpions tiananmen_square Comments (1)

My First Day in China

Hei igjen!

Etter å ha tilbrakt natten på flyplassen i Beijing i går, møtte jeg de ansatte i Teach & Travel og noen av de andre deltagerne tidlig på morgenen. Vi ble deretter busset til der vi skal bo den neste måneden, som er på Beijing Union University. Vi bor i en dorm, hvor to og to deler rom og bad. Standarden er faktisk ikke så verst, mye bedre enn Jarov-dormene i Praha i hvert fall, haha ☺ Kjøkken har vi ikke, så mat kan vi enten spise i kantinen på området for 3-8 kr per måltid, eller så kan vi spise på en av de mange restaurantene i området. Det er mye flere vestlige restauranter enn jeg hadde trodd rundt her, så man kan både få tak i Papa Joes Pizza, KFC, Burger King og Starbucks.

De fleste av deltagerne kommer rett fra videregående og er dermed en del yngre enn meg med sine 18-19 år. Jeg må likevel si at mange av dem virker veldig voksne for alderen, og de har jo tross alt flyttet til Kina helt alene for å jobbe som lærere. En del av dem har også en del reiseerfaring, fra utveksling fra videregående eller lignende. Til nå har jeg vært mest med et par tyske jenter, og en jente fra Australia som også har tatt høyere utdanning.

Vi er 75 stykker alt i alt, og de fleste er fra UK, Australia, Tyskland og Sverige, men det er også mange andre land representert, primært fra Europa. Når vi blir plassert rundt om på skoler i hele Kina i slutten av august blir vi plassert sammen med en annen person, og jeg må si jeg allerede er spent på hvem det blir!

I går kveld dro 24 av oss ut for å ta en øl, og da viste en gutt fra Sør-Afrika vei til et kult sted rundt et lite vann med masse barer og restauranter. Siden google ikke virker finner jeg ikke ut hva det het der, men det var veldig koselig og kinesisk! Her er noen bilder:

large_IMG_8725.jpg

large_IMG_8740.jpg

large_IMG_8742.jpg

I dag har vi bare hatt orienteringsmøte, hvor vi gikk gjennom hva som skal skje det neste halvåret. Jeg tror det kommer til å bli bra! Jeg er ganske spent på hvordan det blir å undervise, det har jeg ikke gjort før.

I kveld skal vi på welcome dinner, så nå er vi bare innom Starbucks for å internette litt. Hvis alt går etter planen, så får vi wifi på dormen i morgen! Jeg skriver mer når det har skjedd noe spennende igjen ☺

-

-

-

Hi again!

After spending the night at the airport in Beijing yesterday, I met up with the Teach and Travel crew and some of the other participants early in the morning. We were transported by bus to our dorms where we are going to stay for the next month, which is at the Beijing Union University campus. We live in a dorm, where two and two share a room and a bathroom. The standard is actually not that bad, and a lot better than the Jarov-dorms we stayed in on exchange in Prague, haha ☺ We don’t have a kitchen, but all meals are provided in the nearby canteen for 3-8 NOK per meal, or we can choose to eat at on of the many restaurants in the area. There are actually a lot of western restaurants too, like Papa Joe’s Pizza, KFC, Burger King and Starbucks.

Most of the people in the program just finish high school, which makes them 18-19 years old and a bit younger than me. I still feel that many of them are very mature for their age; they have after all chosen to move to China alone to ne English teachers. Many of them also have travel experiences like high school exchange. I have mostly been hanging out with some German girls and a girl from Australia who have also taken higher education and thereby is a few years older than the youngest ones ☺

We are 75 people all together, and most are from the UH, Australia, Germany og Sweden, but many more countries are represented among us. When we are being placed on different schools all over China we get placed with one other person, and I am really curious about who it is going to be!

Last night, 24 of us went out to get a beer, and this guy from South Africa showed us the way to a really cool place, which had a lot of restaurants and bars around a small lake. Unfortunately, I have no idea what the place was called. But we had a good time at a cozy rooftop terrace! Pictures from last night can be seen above.

Today we had orientation where we basically want through everything that is going to happen the next four weeks and the next six months. I think it is going to be good! I am pretty excited about the teaching, as I have done nothing like it before.

Tonight we are having a Welcome Dinner with all 75 of us and the TTC-people, so we are just in Starbucks to use the Internet now before we have to get back and get ready. If everything goes by the plan then we will get wifi at the dorms tomorrow. I’ll write more soon ☺

Posted by martinemaui 01:21 Archived in China Tagged beijing Comments (1)

Arrived in Beijing

..a little bit about how I got here

Maui er i Kina!

(For English, scroll down)

Endelig er den lange reisen over, og jeg har landet trygt i Beijing. De som kjenner meg vet kanskje at jeg ikke akkurat er fan av å fly, så jeg er glad for å være på bakken igjen :) Flyturene gikk forsåvidt over all forventning, det var nesten ingen turbulens, og jeg klarte til og med å sove litt, noe jeg vanligvis aldri klarer! Jeg fløy med Qatar Airways via Doha, og siden jeg hadde hele 16 timer ventetid i Doha, så sov jeg på hotell. Så nå har jeg stempel fra Qatar i passet, og kan krysse av det landet på listen! Doha var jo egentlig litt gøy å oppleve. Ikke at jeg gjorde annet enn å bli kjørt i bil til og fra hotellet og se ut av hotellvinduet, men jeg kan summere opp inntrykkene mine:

1) Det var byggeprosjekter og heisekraner over alt, masse skyskrapere på vei.
2) Det var masse menn over alt, men jeg så nesten ingen kvinner.
3) Jeg syntes det var skikkelig kult når det kom masse musikk (eller var det bønn?) fra moskeen som lå i samme gaten som hotellet kl 05.00. Ny kulturopplevelse :)

Her er to mobilbilder fra hotellvinduet i Doha (vinduet var temmelig skittent, derav møkkete bilder):

large_IMG_0641.jpg

large_2010D9B52219AC68176C0D76DC680B17.jpg

Tilbake til Kina: Jeg sitter på McDonalds på flyplassen og venter på at airport pickup-en skal begynne. Den første er klokken 11 i morgen tidlig, og nå er klokken snart kvart over fire om natten, så det er noen timer å vente enda. Siden det er natt og mørkt ute, og i tillegg thunder storm (som også skaper masse kaos for flyvningene) blir det bare bilder fra Qatar i denne omgang. Neste innlegg kommer til å handle om Kina :)

-

-

-

Maui is in China!

Finally, the long journey is over, and I have landed safely in Beijing. Those of you who know me might know that I am not a fan of flying, so I am happy to be on the ground again :) The flights were actually quite good this time, almost no turbulence at all. I was even able to sleep for a while, something that I almost never do. I flex Qatar Airways via Doha in Qatar, and since I had a 16-hour overlay I stayed at a hotel over night. So now I have a stamp from Qatar in my passport and can cross that country off the list ☺ Doha was actually kind of fun to experience, although I did not do anything else than sit in a car back and forth from the hotel and look out the hotel room window.. However, my impression sums up like this:

1) Construction work and cranes everywhere, more skyscrapers to come
2) Lots of men everywhere, but almost no women
3) I thought it was really cool when I woke up at 5 am from music (or prayers?) from the Mosque down the street from the hotel. New culture experience ☺

You can see some pictures from my hotel window in Doha above.

Back to China: Right now I am sitting in McDonalds in the arrival terminal at the airport. The first pick-up service is tomorrow at 11 am, and right now the time is 4.15 am here, so I still have some time to kill. As it is the middle of the night and also a thunder storm out, I will not post any pictures from China now. But soon!!

Posted by martinemaui 12:12 Archived in China Tagged construction qatar Comments (1)

I'm Moving to China!

20 °C

Hei og velkommen til min nye blogg!

I morgen flytter jeg til Kina for 6 måneder, der jeg skal jobbe frivillig som engelsklærer. I den anledning tenkte jeg at noen kanskje har lyst til å følge med på hva jeg fyller tiden min med, så jeg besluttet å lage meg en blogg. Både facebook og gmail er for tiden blokkert bak Kinas Great Firewall, så jeg skal prøve å holde dere oppdatert på livet i Kina fra denne bloggen.

Den første måneden, det vil si hele august, skal vi tilbringe i Beijing, der vi skal kurses og lære oss å lære bort engelsk. Når jeg sier vi, så mener jeg deltakere fra hele verden som skal gjøre det samme som meg det neste halvåret gjennom Teach and Travel China. Så jeg håper på en lærerik og sosial måned :)

Når august nærmer seg slutten blir vi utplassert på skoler rundt om i hele Kina, der vi skal være til midten av januar. Vi får ikke vite på forhånd hvor vi havner, så jeg er veldig spent! Jeg har ønsket meg Sør-Kina, men det er ingen garanti for at man får det man ønsker.

Så får vi håpe det går knirkefritt å oppdatere med både tekst og bilder gjennom hele oppholdet :) Kinas internettsensur er i stadig utvikling såvidt jeg har forstått. Oppdaterer når jeg har landet trygt i Kina!

large_722BDEB02219AC681766B2B0989D589B.jpg

Hi and welcome to my new blog!

Tomorrow I am moving to China, where I will stay for six months and work as an English Teacher. As some people might want to follow my days in China, I decided to make this blog. Both facebook and gmail are blocked because of China's Great Firewall, so I will try to keep you updated on what I am doing through this blog.

The whole of August will be spent in Beijing, where we will learn how to be English teachers. When I say we, I mean all participants in the Teach and and Travel China program. So I hope it will be an educational and social month :)

When August is coming to an end they will let us know what school we are going to teach in. This could be all over China, so I am excited to know where I end up! I have wished for South China, however, there is no guarantee that I will get it.

I hope this blog will work for my whole stay in China so that I can update with text and pictures :) I will update again when I have landed in China later this week!

Posted by martinemaui 12:39 Archived in Norway Comments (4)

(Entries 36 - 39 of 39) « Page .. 3 4 5 6 7 [8]